Vianočné sviatky predstavujú čas pokoja a lásky medzi ľuďmi. U nás, v Brain:IT, máme zvyk si pred Vianocami darovať rôzne darčeky. A taktiež sme sa podieľali na pomoci pre organizácie a ľudí, ktorí to potrebujú.

Tentokrát sme sa rozhodli podporiť tých najmenších. Sumu 500 Eur sme poslali ľuďom, ktorí sa snažia deťom spríjemniť chvíle v nemocniciach a vyčariť úsmev na tvári. Názov určite nie je neznámy – klauni z občianskeho združenia ČERVENÝ NOS Clowndoctors. Snažia sa u detí podporiť psychickú pohodu humorom a tým prispieť k ich celkovému zdravotnému stavu. Neustále sa v tomto smere vzdelávajú a snažia sa vzdelávať zdravotnícky personál v oblasti využitia humoru v starostlivosti o pacientov a seniorov. Ak by ste mali záujem, môžete ich podporiť na ich stránke.

Okrem chorých detí sme sa zamerali aj na ľudí bez domova. Výsledkom bola krásna, v poradí už deviata akcia neziskovej organizácie Zmysel života s názvom Vianočný sen pre ľudí bez domova , kde sa aktívne zapojil aj náš kolega Martin zo žilinskej pobočky. Aby sme prispeli tým, čo naozaj potrebujú, postupovali sme podľa zoznamu, ktorý nám Maťka zo Zmyslu života poskytla. Radosť mali obdarovaní nie len z darčekov, ale aj z programu, ktorí im Zmysel života pripravil.

Foto: (c) Tomino Čontofalský, Zmysel života, n.o.

Spomenuli sme si aj na štvornohých miláčikov, ktorí sú nám neraz oporou. Podporili sme občianske združenie Žilinské labky, ktoré pomáha opusteným, ale aj strateným mačičkám. Vianočný darček dostali v materiálnej podobe vo forme granúl, pochutiniek, mačacieho mliečka, ale aj prepraviek či škrabadla. Rôzne fotky uverejnili aj na svojej facebook stránke.

Foto: Facebook, OZ Žilinské labky, n.o.

Okrem mačičiek sme podporili aj zranené živočíchy, kde niektorým hrozí dokonca aj vyhynutie. Týmto zvieratkám sa venuje Záchranná stanica pre zranené živočíchy Zázrivá, ktorá od nás obdržala krmivo pre ježkov, obilie, semienka slnečnice, rôzne deky či misky. S dopravou opäť pomohli žilinskí kolegovia Martin s Jurajom a ocitli sa aj na ich samotnej facebook stránke.

Foto: Vlastné

Teší nás, že sme mohli pomôcť a spríjemniť vianočný čas rôznym organizáciám. Ak viete, kto by pomoc rovnako potreboval, môžete nám tipy poslať na našu Facebook stránku alebo nás kontaktovať na náš mail marketing@brainit.sk.

Michal Papučík
Michal Papučík

Od malička ma zaujímalo, ako veci fungujú, hardvér a softvér boli iba prvou zastávkou v IT sektore, ktorý sa rýchlo doplnil počítačovými sieťami. Vďaka svojej zvedavosti som mohol prejsť mnohými pozíciami v IT sektore od IT vývojára cez projektového manažéra a ďalšie. Dnes pracujem v spoločnosti so zdravou firemnou kultúrou, kde všetci spoločne pracujeme na našej spoločnej vízii. Nechajte nás pomôcť s tou vašou.